Externe harddisk - SBSAFE 2013

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Externe harddisk

SB CDM
 

Back-up op Externe Harddisk


U kent ze vast wel, handige externe Harddisk om uw gegevens op te slaan.
Mooie kastjes en “handige” software. Mooie namen als one touch en dergelijke. De leverancier belooft eenvoud en betrouwbaarheid. Maar wat back-upped deze software precies en hoe krijgt u de informatie terug. Hoe weet het programma wat u belangrijk vindt, en waar uw kritische data precies staat. Op de C schijf of op de D schijf of ….

Ik wordt vaak bij de mensen thuis uitgenodigd om te helpen de data te herstellen na een crash, Helaas vaak te laat. Soms is de klant in het bezit van een externe schijf maar is helaas de back-up indien deze al aanwezig is, zelden bruikbaar.  De back-up is vaak niet
up to date, enkele maanden oude informatie waardoor er toch nog enkele maanden werk verloren is gegaan. Ook worden dergelijke schijven gebruikt als overloop geheugen voor de krappe harddisk ruimte in de bedrijfs/privé  PC.  Ook komt het voor dat de kritiek informatie net niet op de back-up staat en in een enkel geval heb ik meegemaakt dat de inhoud van de backup niets is.  Vrijwel niemand heeft na het back-uppen getest hoe te restoren, en dat is nu net het doel waarom we back-uppen.

Door dat de betrouwbaarheid van harde schijven, computers en netwerken zo goed is komt een computerramp ook niet maandelijks voor, waardoor de aandacht voor back-uppen wegebt.

Het kopen van een externe Harddisk is nog geen garantie voor een bruikbare back-up!
Na de aanschaf begint het back-uppen pas. De routine en punctueelheid. Helaas ontbreekt het hier vaak aan. De mens is vaak de zwakke schakel in het back-up proces. U wilt uw kostbare tijd natuurlijk niet besteden aan back-uppen, en terecht. U moet dat ook niet handmatig willen. Wanneer u heeft geïnvesteerd in een externe harddisk zou u nog eenmaal moeten investeren in een betrouwbare en schaalbare goede oplossing voor de geautomatiseerde back-up.

Geautomatiseerde back-up gaat automatisch maar niet vanzelf

Vaak heeft u de juiste gereedschappen en middelen al in huis.
Alleen nog zaak van plannen en het op elkaar afstemmen en klaar.

Regelmatig testen en controleren blijft

Wilt u weten hoe uw back-up procedure geautomatiseerd kan worden kun u contact opnemen met SBSAFE

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu